Comunicat de presa 24.06.2022

La data de 23.06.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea unui inculpat cercetat sub aspectul savârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, inculpatul a fost prins în flagrant de către ofițeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, după ce a vândut cantitatea de 250 grame de cocaină în schimbul sumei de 20.000 de euro.
În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a admis propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova și a dispus luarea măsurii arestului preventiv a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.