Comunicat de presa 2 28.02.2022

La data de 24.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată (șase acte materiale) și pornografie infantilă în formă continuată (cinci acte materiale).

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, inculpatul a întreținut în mai multe rânduri raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de 13 ani. De asemenea, acesta a determinat persoana vătămată să se filmeze și să se fotografieze în ipostaze sexuale explicite și să-i trimită materialele prin intermediul unei aplicații de comunicare la distanță. Imaginile și filmările au fost deținute de inculpat și distribuite, ulterior, altor persoane.
În urma propunerii formulate de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, Tribunalul Dolj a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.