Comunicat de presa 2 08.06.2021

La data de 07.06.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic intern și internațional de droguri de risc și deținere fără drept de droguri de risc, în vederea traficării.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și BCCO București au efectuat o operațiune de amploare pe linia traficului de droguri, în cadrul căreia au fost efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane ce comercializau droguri de risc și mare risc, preponderent pe raza municipiului București.
În urma a 5 percheziții efectuate în cartierul Ferentari, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au indisponibilizat cantitatea de 1,2 kilograme de heroină, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza sectorului 5 al municipiului București, precum și suma de 5.950 de lei.
Concomitent, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant a unui alt inculpat în timp ce ridica de la o firmă de curierat un colet, provenit din Spania, ce conținea cantitatea de aproximativ 1,4 kilograme de cannabis.
Ulterior, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București, la locuințele inculpatului, în urma cărora au mai fost ridicate alte aproximativ 4,5 kilograme de cannabis, un grinder și două cântare de mare precizie.
În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul DGJMB și al polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.