Comunicat de presa 21.05.2021

La data de 20.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținerea, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu, amenințare și nerespectarea regimului materiilor explozive.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu toamna anului 2019, doi dintre inculpați au comercializat droguri de risc (cannabis) către mai multe persoane de pe raza județului Dolj, obținând importante sume de bani.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel de-al treilea inculpat a deținut droguri de risc pentru consum propriu și s-a aprovizionat cu articole pirotehnice, pe care le-a prelucrat în scopul obținerii de materie explozibilă.
La data de 28.05.2020, prin manipularea defectuoasă a acestora, inculpatul a provocat, la locuința sa, o explozie în urma căreia el şi o altă persoană au suferit numeroase leziuni.
Din cercetări a reieșit faptul că inculpatul intenționa să folosească materia explozivă pentru a incendia locuința soției sale, de care era despărţit și căreia i-a adresat numeroase ameninţări cu moartea.
La data de 19.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe doze de cannabis, instrumente şi dispozitive de mărunţire şi porţionare a cannabisului, 3.420 de ţigarete, în pachete, fără timbru legal de marcaj, precum şi 527 de articole pirotehnice, deținute fără drept.
La data de 20.05.2021, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Dolj şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.