Comunicat de presa 2 09.06.2020

La data de 08.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B.S., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

În cauză s-a stabilit faptul că, inculpatul  B.S. a deținut în vederea comercializării o cantitate mare de comprimate de tip ecstasy (MDMA) și ar fi fost interesat de identificarea unor posibili clienți cărora să le poată comercializa en-gros.
La data de 08.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului B.S. în timp ce acesta deținea asupra sa un număr de 1373  de comprimate ecstasy pe care intenționa să le comercializeze.
În cursul aceleiași zile, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au mai fost ridicate 15 grame de fragmente de comprimate ecstasy, aproximativ 24 de grame de pulbere și fragmente de comprimate de ecstasy și un telefon mobil.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.