Comunicat de presa2 10.03.2020

La data de 09.03.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și mare risc, și efectuare de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a stabilit faptul că pe raza județului Bacău a acționat un grup format din 7 persoane implicate în activităţi de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv comercializarea de de hașiș la prețul de 50 – 60 lei gramul, substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive la prețul de 70 lei /0,5 grame și droguri de mare risc la prețul de 35 lei/0,4 grame.
La data de 08 martie 2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și lucrătorii de poliție din cadrul I.P.T.F. Oradea au efectuat, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, controlul asupra unui autoturism ce transporta colete din Italia (orasul Torino), cu destinația Bacău. Cu această ocazie, în interiorul unuia dintre colete a fost identificată o cantitate de aproximativ 630 grame substanță vegetală solidă (rezină de cannabis), ascunsă în diferite obiecte sau produse.
La data de 09.03.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare în urma cărora au fost depistate diferite cantități de droguri de risc si substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, instrumente de mărunțire, porționare, ambalare (grindere, cântare, țiple, folii aluminiu), telefoane mobile și tablete și sumele de 11.600 de lei, 300 de euro, 115 de lire sterline și 121 de dolari.
În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.T.F. Oradea, a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Arad și a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.