Comunicat de presa2 12.06.2019

La data de 12 iunie 2019,  între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, reprezentată de către domnul  Oliver Felix Bănilă şi Procuratura Generală a Republicii Bulgaria, reprezentată de către domnul  Sotir Tsatsarov, a fost încheiat un Acord de cooperare judiciară bilaterală, având drept scop cooperarea directă între autorităţile judiciare semnatare, pentru abordarea comună şi eficientă a luptei împotriva criminalităţii organizate şi terorismului.

La semnarea acordului  a participat şi  procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.), domnul Dimitrie Bogdan Licu.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vizează cooperarea judiciară internaţională în materie penală cu autoritatea judiciară parteneră din Republica Bulgară, cu predilecţie în materia combaterii terorismului, traficului de persoane, traficului de droguri, contrabandei comise în grup organizat şi a celorlalte forme de criminalitate organizată, care se manifestă în ambele state.

Acordul privind cooperarea directă a D.I.I.C.O.T. cu Procuratura Generală a Republicii Bulgaria reprezintă  un instrument suplimentar utilizat în scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate transfrontaliere, garantând schimbul constant de date, informaţii operative, precum şi de aspecte care vizează legislaţia şi jurisprudenţa relevante în domeniile de interes comun.

Precizăm faptul că, pe fondul unei recunoașteri crescânde a activității D.I.I.C.O.T.  în rândul autorităților de profil europene, astăzi a fost încheiat cel de-al 7-lea Acord de cooperare cu autorități judiciare competente în combaterea criminalității organizate și terorismului.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT