La data de 08.05.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant pe raza municipiului București, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.
În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut faptul că, în perioada lunii mai 2019, un inculpat în cauză, a introdus, fără drept, din Spania în România, cantitatea de 2963,9 grame cannabis și 46,45 grame cocaină. În acest sens, a cooptat un alt inculpat care, urmărind același scop, în sensul traficării drogurilor, a depozitat coletul în autoturismul său cu intenția de a-l transporta la locuința sa.
În cursul zilei de 08.05.2019, în jurul orei 11.35, într-o staţie de alimentare situată în apropierea Gării de Nord, a fost identificat un autoturism în care se aflau două persoane, suspecţi în cauză, care încercau să introducă în autoturism un colet ce se presupunea a conține o cantitate importantă de droguri.
În urma controlului efectuat asupra coletului mai sus menționat s-a constatat că în interior se afla o pungă din plastic cu fragmente vegetale și o altă pungă ce conținea o substanță de culoare albă.
Din raportul preliminar de constatare tehnico-științifică a rezultat că în colet se aflau cantitățile de 2963,9 grame cannabis și 46,45 grame cocaină.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul reținut urmează să fie prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Față de ce de-al doilea inculpat, procurorii DIICOT –Structura Centrală au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Poliției Capitalei.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.