Comunicat de presa2 04.04.2019

La data de 04.04.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova și S.C.C.O. Olt, au efectuat un număr de  25 percheziții la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice din județele Olt și Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de transport a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018 - 2019, pe raza municipiului Slatina și a localităților Bircii, Schitu și Colonești din judeţul Olt, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă prin achiziționarea, depozitarea, transportul şi vânzarea unor cantităţi de ţigarete de proveniență extra comunitară cunoscând că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României, pentru obţinerea de beneficii financiare.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 521.000 de țigarete, fără timbru fiscal, 10 recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțin alcool, 4 autovehicule, 7 telefoane mobile, 1 DVR și înscrisuri.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Olt vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și Dolj, precum și jandarmilor din cadrul IJJ Olt.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT