Comunicat de presa3 20.03.2019

La data de 19.03.2019  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  T. A. E.  şi  P. I. F., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori.

De asemenea, la aceeaşi dată, s-a solicitat Tribunalului Călăraşi, luarea măsurii arestului preventiv în lipsă a inculpatului T. N., pentru săvârşirea pentru săvârşirea infracţiunilor de constitiuire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, pe raza judeţului Călăraşi s-a constituit  un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul recrutării şi al plasării de tinere  pe pieţele de prostituţie interne sau din afara graniţelor ţării, în vederea obţinerii unor câştiguri substanţiale.

Liderul grupului, inculpatul T. N.,  cunoscut în comunitatea din care face parte ca o persoană violentă, i-a angrenat în activitatea de recrutare a victimelor şi pe cei doi fii ai săi , inculpaţii T. A. E.  şi  P. I. F., care, prin metoda „lover - boy”, au reuşit să  convingă două victime  să se prostitueze în beneficiul acestora.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, tinerele controlate de către membrii grupului, erau transportate de regulă până la podul de la Dragalina, unde erau preluate de şoferi de tir cu care întreţineau raporturi sexuale contracost.

Ulterior, membrii grupului au recrutat mai multe victime pe care le-au exploatat  pe teritoriile Germaniei și  Marii Britanii, sumele de bani provenite din practicarea prostituţiei fiind transmise către membrii grupului, membrilor de familie ai acestora sau persoanelor interpuse,  prin servicii bancare de transfer rapid.

De asemenea, s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2017, inculpatul P. I. F a recrutat o minoră, în vârstă de 16 ani la acea dată, care a practicat prostituţia atât  pe centura orașului Slobozia, cât şi în zona unui complex comercial, de la marginea orașului Călărași.

În luna octombrie 2018,  urmare a  controlului exercitat asupra sa către membrii grupului asupra sa, minora  a reuşit să fugă împreună cu copilul său, sesizând organele de poliţie cu privire la  agresiunile exercitate asupra sa de către membrii grupului.

Neavând însă niciun sprijin sau vreo sursă de venit, minora a fost recrutată de către o altă grupare infracţională, specializată în același gen de infracțiuni, situaţie care a generat un real conflict între membrii celor două grupuri.

Ulterior, urmare a „negocierilor” avute între membrii celor două grupuri infracţionale, minora a fost plasată inculpaţilor din cauza de faţă,  cu condiţia ca, în fiecare săptămână, inculpatul P. I. F să-i transfere săptămânal soţiei unuia dintre membrii grupului rival,aflată în penitenciarul Târgșor, suma de 500 de lei. 

La data de 20.03.2019  Tribunalului Călăraşi a dispus arestare preventivă  a inculpaţilor T. A. E.  şi  P. I. F pentru o perioadă de 30 de zile. 

Acțiunea a fost organizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului de Poliţie Județean Călărași  şi Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași. 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

 

 

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT