Comunicat de presa2 20.03.2019

 La datele de 17.03.2019 şi 18.03.2019, procurorii  DI.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați  au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor C. D., D. F., S. S., L. A. C., L. M., V.F. M., H. M., R. A., T. D., A. M. M., S. V. M., cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, ambele în concurs real.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna octombrie 2018, inculpaţii C. D., S. S., L. M., D. F., V. F. M., T. D., R. A., H. M., S. V. M, L. A. C, A. M. M., H.P. C. şi alte persoane au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat care a acţionat până la data efectuării percheziţiilor domiciliare  (17.03.2019) în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, acţionând în cadrul grupului infracţional organizat şi în vederea îndeplinirii scopului acestuia, prin utilizarea de nume şi calităţi ori prin utilizarea de alte mijloace frauduloase, au indus în eroare, prin intermediul a două societăţi comerciale din Timişoara şi Bucureşti, reprezentanţii legali ai unui număr de 32 de societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, paguba creată fiind în valoare totală de 3.247.809,51 RON.

La data de 17.03.2019 procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat un număr de 18 (optsprezece) percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ori la spaţiile de depozitare utilizate de inculpaţi pe raza judeţelor Constanţa, Timiş, Dolj, Bihor şi a municipiului Bucureşti, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale precum şi sumele de 50.000 RON și 24.700 EUR.

La data de 18.03.2019, inculpaţii au fost prezentaţi la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă iar prin încheierea de şedinţă din data de 18.03.2019 instanţa de judecată a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii C. D., D. F., S. S., L. A. C., L. M., V.F. M., H. M., R. A., T. D şi respectiv luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii A. M. M. şi S. V. M.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi şi B.C.C.O. Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, lucrători din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale.

 Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT