Comunicat de presa 13.03.2019

    La data de  11.03.2019  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor T. E. şi Z. C. I.,  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc şi mare risc.


    La data de 11.03.2019, procurorii DIICOT – B.T.Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au prins în flagrant delict, pe raza municipiului Baia Mare, pe inculpatul T. E., în vârstă de 19 ani, în timp ce  urma să primească un colet, transportat din Spania, prin intermediul unei firme de transport,  care conţinea cantitatea de 1,543 kg. de cannabis şi 150 de pastile de MDMA.

    În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că, destinatarul coletului ce conţinea droguri de risc şi de mare risc  este inculpatul Z. C. I  care l-a determinat cu intenţie pe inculpatul T. E., ca în schimbul sumei de 100 lei şi promisiunea remiterii cantităţii de 50 grame de cannabis, să se deplaseze la sediul societăţii de transport în vederea ridicării coletului, transportului și predării acestuia către inculpatul Z. C. I.

    La data de 12.03.2019 Tribunalul Maramureş a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului Z. C. I şi măsura preventivă a controlului judiciar a inculpatului T. E.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

   Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT