Comunicat de presa 11.02.2019

La data de 10.02.2019, procurorii DIICOT-B.T.Botoşani au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului I. O. şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă a inculpatului B. E.-A., pentru săvârşirea infracţiunilor de ”procurare, deținere și vânzare de droguri de risc și mare risc” și ”deținere de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept”.

În fapt s-a reţinut faptul că, la data de 09.02.2019, în jurul orelor 2330, o echipă de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au surprins în flagrant, pe raza municipiului Botoșani, pe inculpaţii I. O. şi B. E.-A., având asupra lor mai multe substanţe stupefiante.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, 128 de grame de tocătură vegetală de canabis, un gram de substanță pulverulentă DMT, 39 de grame de cocaină, 242 de timbre tip LSD, 38 de pastile de ecstasy, 86 de grame de ciuperci halucinogene, 5 cântare electronice, precum şi sume de bani, în lei, euro şi dolari, în cuantum total de peste 18.000 de lei.
La data de 10.02.2019 Tribunalul Botoşani a dispus arestarea preventivă a inculpatului I. O. pentru o perioadă de 30 de zile.
Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT