Comunicat de presa 08.01.2019

La data de 05.01.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpatului  M. N. K., pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic international de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la data de 05.01.2019, inculpatul M. N. K și suspectul N. C. G. au introdus pe teritoriul României, prin punctul vamal Porțile de Fier I, droguri de mare risc, respectiv cantitatea netă de 384,35 grame de cocaină, pe care au deținut-o și transportat-o și pe teritoriul României, disimulată sub volanul unui autoturism.

La data de 05.01.2019 procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare pe raza oraşului Popești-Leordeni, judeţul Ilfov, ocazie cu la una dintre locaţii, la domiciliul inculpatului  S. I. a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 30 de grame de cocaină care a fost deținută de către inculpat în vederea vânzării.

La data de 06.01.2019  Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea  preventivă a inculpatului M. N. K  pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de inculpatul S. I., procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 56 de zile. 

Activitățile au beneficiat și de sprijinul politiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a  Criminalității Organizate din Mehedinți, precum și al celor din cadrul Inspectoratului  General al Poliției de Frontieră.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT