COMUNICAT DE PRESĂ 21.10.2011                Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia  efectuează cercetări faţă de învinuiţii Ciociu Ilie, Ciociu Ioan, Ciociu Florin, Răcean Constantin, Ciociu Rodica, Răcean Maria şi Ciociu Claudia Ioana, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional  şi contrabandă, prev. de art. 8 din Legea 39/2003 şi  art. 270 alin. 1, 2 teza 1 – art. 274 din Legea 86/2006. Imagini - versiunea pentru download


        În fapt, se reţine că, în cursul anului 2011,  învinuiţii au introdus în mod nelegal pe teritoriul României, cantităţi însemnate de bijuterii din aur, provenite din Turcia.

        Bijuteriile erau comercializate prin intermediul  magazinelor pe care  învinuiţii le administrează în municipiul Sibiu, cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

        Învinuiţii au fost depistaţi, la Punctul de Frontieră Giurgiu,  având asupra lor cantitatea de aproximativ 3 kilograme de bijuterii din aur, în valoare de 400.000 lei, bunuri pe care nu le-au declarat la controlul vamal şi pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă.

        La data de 20 octombrie 2011, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Sibiu, ocazie cu care a fost descoperită cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme bijuterii din aur.

        Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba şi SIPI Sibiu.