COMUNICAT DE PRESĂ 2 26.05.2010                  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului I.I., în vârstă de 31 de ani din Caransebeş, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată. Imagini - versiunea pentru download


        La data de 25 mai 2010, inculpatul a  fost depistat în  flagrant delict  în timp ce plasa suma de 10.500 USD în bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 dolari.

        În fapt, se reţine că inculpatul face parte dintr-un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi bulgari, care, în perioada 2009 – 2010, au introdus în România suma de 60.000 USD în bancnote contrafăcute, din  care 50.000 USD au fost puşi în circulaţie pe teritoriul ţării.

        Inculpaţii intenţionau să plaseze valuta contrafăcută şi pe teritoriul altor state (Republica Moldova şi Germania).

        Cetăţenii bulgari se ocupau de procurarea valutei false, pe care o predau celorlaţi membri ai grupării, care acţionau în România, plasând banii pe teritoriul ţării.

        La solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

        Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat cu ofiţerii Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

        Cercetările în cauză au fost efectuate cu suportul tehnic al ofiţerilor din cadrul SRI şi  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul   B.C.C.O. Timişoara şi Caraş-Severin.

                  

  

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT