COMUNICAT DE PRESĂ 3 27.05.2010                    Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a  inculpaţilor Aron Alexandru, Mazilu Eduard, Bută Cătălin, Farcaş Ionel, Daiciu Alexandru, Nechifor Corneliu-Costel, Gafton Cristian şi Antonache Mihăiţă-Gabriel  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice. Imagini - versiunea pentru download  


        În fapt, se reţine că, în anul 2009, inculpatul Aron Alexandru, în calitate de lider, a constituit împreună cu ceilalţi inculpaţi, un grup infracţional organizat, având caracter transfrontalier, specializat în confecţionarea artizanală, comercializarea şi exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronică, copiere şi transmitere neautorizată de date de identificare ale cardurilor bancare aparţinând în principal unor cetăţeni străini, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase în mediul virtual, prin utilizarea datelor de identificare a cardurilor bancare pentru plata unor servicii precum şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos prin retrageri de numerar de la ATM-uri.

        Membrii grupării au acţionat atât în România cât şi în străinătate, în special în Germania, Marea Britanie, S.U.A. şi Olanda.

        La data de 26 mai 2010, în baza autorizaţiilor  obţinute de procurorii D.I.I.C.O.T. , s-au  efectuat percheziţii domiciliare  în 10 imobile din judeţele Bacău şi Neamţ, ocazie cu care au fost ridicate dispozitive şi subansamble de skimming, componente electronice, sisteme informatice, mulaje ale unor guri de bancomat, 1000 de cartele telefonice, 160 de cartele SIM emise de diferite companii de telefonie mobilă.

        Procurorii  D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor opt  inculpaţi  şi au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

        Cercetările în cauză au fost efectuate cu suportul tehnic al D.G.I.P.I. şi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul   B.C.C.O.  Bacău, Iaşi, Alba şi Braşov, S.I.R. din cadrul I.P.J. Bacău şi I.P.J. Neamţ, precum şi lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

      

  

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT