COMUNICAT DE PRESĂ 09.08.2010               Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională, care a acţionat pe raza judeţului Argeş, specializată în contrabanda cu ţigarete de provenienţă China, destinate comercializării pe piaţa neagră din România. Imagini - versiunea pentru download


        Cercetările efectuate au stabilit că ţigaretele au fost introduse în ţară prin tranzit vamal, din portul Constanţa Sud-Agigea spre vama Piteşti, folosindu-se metoda „capac”, respectiv colete cu detergenţi.

        Este vorba despre 144.000 de pachete de ţigarete mărcile Chesterfield şi LM, cu o valoare estimată la 288.000 Euro, reprezentând cca. 1.238.400 lei.

        În cauză sunt cercetaţi 8 învinuiţi, cetăţeni români şi iordanieni, faţă de o parte dintre aceştia fiind luate măsuri preventive.

        Investigaţiile sunt efectuate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R.-D.C.C.O şi Brigada C.C.O. Piteşti, cu sprijinul A.N.V.-D.R.A.O.V. Bucureşti, Serviciul Coordonare Echipe Mobile şi B.V. Constanţa Sud-Agigea.

        Suportul informativ, tehnic şi de documentare video al operaţiunii a fost asigurat de către D.G.I.P.I.-D.S.O.I., S.J.I.P.I. Piteşti şi S.J.I.P.I. Constanţa.