În data de 06 noiembrie 2014 autorităţile judiciare şi agenţiile de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii şi 15 state europene, inclusiv România, prin Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au desfăşurat o acţiune comună în vederea stopării tranzacţiilor ilegale de servicii ascunse şi bunuri ( arme, droguri, imagini cu caracter  pornografic cu minori), inclusiv angajarea unor persoane în vederea comiterii de infracţiuni, pe diferite site-uri accesate prin intermediul  „TOR Network”.

 

    Acţiunea comună a fost coordonată la nivel european de Eurojust şi Europol şi a avut loc în strânsă cooperare cu  US Department of Justice, Federal Bureau of Investigation( FBI) şi Department of Homeland Security ( ICE).

    Tor  (un acronim pentru Onion Router) este un pachet gratuit de software care asigură anonimatul şi codificarea prin intermediul unei reţele gratuite, universale care constă în mii de relee de computer. Tor este folosit de o varietate mare de persoane, atât în scopuri ilegale, cât și în scopuri legale.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT