COMUNICAT DE PRESĂ 14.03.2012               Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 74 inculpaţi,  dintre care 67 în stare de arest preventiv, pentru  săvârşirea infracţiunilor prev. de art.7 al.1 din Legea nr.39/2003, art.270 al.3 din Legea nr.86/2006, rap. la art. 274 şi art.2961 al.1 lit.l din Legea nr.571/2003.

        În fapt, se reţine că inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun.

        Membrii grupării au introdus pe teritoriul României cantităţi însemnate de ţigarete, provenind din Republicile Serbia, Ucraina, Moldova şi Turcia.

        Ţigaretele erau comercializate cu predilecţie pe raza judeţului Hunedoara.

        Acţionând în această manieră, membrii grupării au produs bugetului de stat un prejudiciu de  2.200.000 lei.

        Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 24 de autovehicule care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor, parte dintre acestea fiind modificate în acest scop prin confecţionarea de compartimente pentru ascunderea produselor accizabile transportate.

        Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Hunedoara.

  La data de 07.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -  Biroul de Combatere a Traficului de Migranți au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Arad și Argeș, într-o cauză...

Citește mai departe ...

Adunările generale ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, întrunite în data de 31.05.2023, la convocarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au adoptat punctul de vedere formulat in sensul:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 15.01.2020, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 30.05.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

Citește mai departe ...