COMUNICAT DE PRESĂ 21.03.2012               Urmare a acţiunii  desfăşurate la data de 16 martie 2012, facem următoarele precizări:         La data de 21 martie 2012, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conform prevederilor art. 148 alin.1 lit. a şi f din C. pr.pen.,  arestarea preventivă în lipsă a inculpatului BOLDEA MIHAIL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003 şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art. 215 al. 1, 2, 3 şi 5 Cod penal. 

        În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reținute în sarcina sa și existența unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul BOLDEA MIHAIL  - deputat în Parlamentul României -  se sustrage urmăririi penale.

        Inculpatul a părăsit teritoriul României, pe frontiera terestră, la data de 17 martie 2012, anterior datei de 20 martie 2012, dată la care Camera Deputaţilor a avizat, conform dispoziţiilor art. 72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cererea D.I.I.C.O.T. de încuviințare a percheziției domiciliare, reținerii și arestării preventive a inculpatului.

        După judecarea propunerii de arestare preventivă și în măsura în care se va dispune admiterea cererii, procurorii D.I.I.C.O.T. vor solicita organelor abilitate, darea în urmărire generală și internațională a inculpatului Boldea Mihail.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT