COMUNICAT DE PRESĂ 05.04.2011              La data de 05 aprilie 2011, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, Serviciul Teritorial Cluj şi Serviciul Teritorial Timişoara au  efectuat  15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş şi Timiş, în vederea  depistării a 21 de inculpaţi, pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare de către Tribunalul de Mare Instanţă din Bordeaux, Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  furt calificat  pe teritoriul statului francez.

        Autorităţile franceze efectuează cercetări cu privire la 62 de fapte de furt, comise de către cetăţeni români, în perioada ianuarie 2010 - martie 2011, din staţiuni franceze, marfa sustrasă constând în mare parte din bunuri electronice, televizoare, băuturi alcoolice şi produse cosmetice.

        Valoarea estimată a prejudiciului este de 3.000.000 Euro.

        Procurorii D.I.I.C.O.T.  au acţionat simultan cu autorităţile judiciare din Franţa, Austria, Germania şi Ungaria.

        Acţiunea a fost declanşată urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile  judiciare franceze şi cu suportul EUROJUST, D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi  pe teritoriul statului român.

        Parchetele pe lângă Curţile  de Apel Bucureşti, Cluj şi Timişoara urmează a dispune reţinerea inculpaţilor şi sesizarea Curţilor de Apel competente.

         Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul DCCO, BCCO Cluj şi BCCO Timiş şi cu sprijinul IJPF Maramureş şi BMJ Cluj.


       

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT