La data de 11.12.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventive, a inculpaţilor MAXIM ADRIAN şi  SĂLĂJAN BOGDAN ALIN,  pentru săvârşirea infracţiunii  de trafic de droguri de  risc.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că la data de 19.11.2018, în jurul orelor 14.00, în urma unor discuţii telefonice purtate în prealabil de către inculpatul MAXIM ADRIAN cu o persoană autorizată, acesta s-a întâlnit cu inculpatul în municipiul  Oradea, ocazie cu care  inculpatul i-a vândut 1 kg. substanţă vegetală (cannabis), în schimbul sumei de 4.000 euro, marfa provenind de la inculpatul SĂLĂJAN BOGDAN ALIN., cu această  ocazie s-a realizat prinderea acestora în flagrant.

Ulterior, inculpatul SĂLĂJAN BOGDAN ALIN a  condus organele de urmărire penală pe raza localităţii Girişu de Criş, judeţul Bihor, la o locaţie de unde  a predat  2 borcane din sticlă, conţinând  480 grame cannabis, despre care inculpatul a indicat şi ulterior la o altă locaţie unde a predat mai multe plante de cannabis puse la uscat pe o sfoară, materia vegetală astfel rezultată  5.757,5 gr. net.

Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare  Tribunalului Bihor.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

 

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT