La data de 02.03.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au destructurat o reţea de trafic minori ce acţiona pe raza municipiului Galaţi.

    La data susmenţionată au avut loc  un număr de 5 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor reţelei, la două dintre locaţii fiind identificate două victimele traficului de minori.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada cuprinsă între vara anului 2015 şi până în prezent pe raza municipiului Galaţi a acţionat o reţea de trafic de minori, membrii acesteia tinere, în special minore, pe care le-au exploatat prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei.

    S-a reţinut că cei patru membri ai reţelei, respectiv inculpaţii Corcoz Petru zis „Cioară”, Corcoz Raluca-Vasilica, Corcoz Vasilică zis „Valică” şi Niță Cristian-Ionuț zis „Bodo”,  au racolat cel puţin opt victime pe care, prin utilizarea a diferite metode respectiv, inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, constrângere morală şi fizică, restrângerea posibilităților de comunicare şi a dreptului de liberă circulație, profitând de dependența de substanțe cu efecte psihoactive precum şi prin profitarea de afecţiunile psihice/emoţionale ale acestora, le-au determinat să practice prostituţia în apartamente închiriate, în regim hotelier, pe raza municipiului Galaţi, aceştia însuşindu-şi quasitotalitatea sumelor de bani obţinute de victime.

    La data de  procurorii DIICOT-S.T.Galaţi  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Corcoz Petru zis „Cioară”, Corcoz Raluca-Vasilica, Corcoz Vasilică zis „Valică” şi Niță Cristian-Ionuț zis „Bodo”.

    Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o durată de 30 de zile faţă de cei patru inculpaţi.

    Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

 

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT