La data de 04.04.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu  au surprins în flagrant pe inculpaţii Dobrișan Dragoș, Șelariu Adrian precum şi pe numitul D.A în timp ce efectuau tranzacții ilicite cu droguri de risc, într-un autoturism oprit pe raza municipiului Sibiu.

Imagini - versiunea pentru download

     În urma verificărilor, din autovehicul au fost ridicate 2 pungi în care se aflau aproximativ 100 de grame de materie vegetală uscată, aparent ,,cannabis”, precum şi recipiente şi instrumente utilizate în activitatea ilicită (grinder, foarfece).

    Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi alte cantităţi de masă vegetală de culoare verde-olive cu miros specific canabisului (peste 100 grame) ; tulpini canabis de pe care au fost prelevate inflorescenţe vegetale de culoare verde-olive, cântare electronice care conţineau urme de fragmente vegetale de culoare verde-olive cu miros specific canabisului, dispozitive de porţionat şi mărunţit cannabisul, foarfece, diverse recipiente ce conţineau fragmente vegetale de culoare verde-olive cu miros specific canabisului.

    În  cauză  există suspiciunea rezonabilă   că în cursul lunilor martie-aprilie 2017, inculpaţii Dobrişan Dragoş, Şelariu Adrian şi Nedeluş Gheorghe Cătălin au efectuat fără drept, în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc în mai multe modalităţi – procurare, transportare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, deţinere în vederea comercializării.

    Astfel, inculpatul  Dobrişan Dragoş şi-a procurat în mod repetat diverse cantităţi de cannabis de la inculpatul Şelariu Adrian, pe care le-a deţinut în vederea punerii în vânzare şi pe care le-a comercializat ulterior către diverşi consumatori din cercul său propriu, de pe raza judeţului Sibiu.

    S-a reţinut  că transportul  drogurilor procurate  din zona Agnitei, de la inculpatul Şelariu Adrian,  în municipiul Sibiu, unde urmau a fi comercializate, a fost realizat în două împrejurări de către inculpatul Nedeluş Gheorghe Cătălin, implicat la rândul său şi în operaţiuni de distribuire, comercializare a drogurilor de risc către diverşi consumatori.

    La data de  05.04.2017  procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Dobrişan Dragoş, Şelariu Adrian şi Nedeluş Gheorghe Cătălin  pentru săvârșirea  infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  La data de 07.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -  Biroul de Combatere a Traficului de Migranți au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Arad și Argeș, într-o cauză...

Citește mai departe ...

Adunările generale ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, întrunite în data de 31.05.2023, la convocarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au adoptat punctul de vedere formulat in sensul:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 15.01.2020, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 30.05.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

Citește mai departe ...