Urmare comunicatului din data de 08.06.2017 http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/2114-comunicat-de-presa-08-06-2017, la data de  09.06.2017  procurorii  DIICOT – B.T. Vaslui au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Chariton Marius, Grigoriu Vasile Romică şi Caragață Manole Nelu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, dare de mită şi luare de mită.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013-2016 inculpații Chariton Marius şi  Grigoriu Vasile Romică au constituit un grup infracțional organizat  în scopul săvârşirii infracțiunii de evaziune fiscală (rambursări, restituiri sau compensări de tva ), prin intermediul mai multor societăți comerciale.

    De asemenea, s-a reţinut că  în cursul lunii aprilie 2017,  inculpatul Caragață Manole Nelu, în calitate de primar al comunei  Poienești, judeţul  Vaslui, a pretins şi a primit de la inculpatul Chariton Marius suma de 12.000 lei, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, în sensul atribuirii unui contract care viza fabricarea unui mobilier în vederea înzestrării unei grădinițe situate pe raza comunei.

   Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT