La data de 28.07.2017 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Moldovan Cristian, Cif Traian şi Pol Alexandru pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc fără drept.

   În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2017, din Marea Britanie a fost expediat un colet care conţinea 100 timbre LSD, droguri de mare risc care au fost comandate prin intermediul reţelelor Darknet.

   La datele de 28.07.2017 şi 31.07.2017, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare, în urma acestor activități fiind găsite şi ridicate 100 de doze de LSD, aproximativ 20 g. de haşiş, grindere şi microcântare.

   La solicitarea DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Cif Traian şi Pol Alexandru pentru o perioadă de 30 de zile iar faţă de inculpatul Moldovan Cristian procurorii DIICOT- S.T Târgu Mureş au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 15 zile.

   Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

   La acţiune au participat și jandarmi din cadrul din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” – Tîrgu Mureş.

   Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală şi de prezumţia de nevinovăţie.

  La data de 07.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -  Biroul de Combatere a Traficului de Migranți au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Arad și Argeș, într-o cauză...

Citește mai departe ...

Adunările generale ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, întrunite în data de 31.05.2023, la convocarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au adoptat punctul de vedere formulat in sensul:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 15.01.2020, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 30.05.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

Citește mai departe ...