La data de 22.09.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Serverin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Structurii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Timişoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au efectuat un număr de patru  percheziţii domiciliare  în zona orașului Bocșa,  județul Caraș-Severin, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Imagini - versiunea pentru download

   În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 mai multe persoane au început cultivarea de canabis în mediul rural, în zona orașului Bocșa, jud. Caraș-Severin, ulterior dezvoltându-și o adevărată piață  de distribuție în toată zona.

   Dezvoltarea pieței a fost posibilă datorită calitații canabisului, procedeul de cultivare fiind realizat la standarde ridicate, fiind folosite instrumente și produse specifice culturilor in-door  și out-door de droguri, procurate prin intermediul internetului.

   Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost identificate şi ridicate: 2 culturi in-door de droguri,  o cultură out-door de droguri, aproximativ 400 de plante de canabis în diferite stadii de creştere și prelucrare, bunuri folosite la cultivare, creștere și prelucrare de droguri, bunuri și înscrisuri care dovedesc activitatea infracțională.

   La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin urmează a fi aduşi 8 suspecţi, în vederea audierii.

   Suportul tehnic  a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale.

   Acţiunea fost realizată cu sprijinul IPJ  Caraș-Severin și IJJ Caraș-Severin.

   Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT