La data de 24.10.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor STOIAN MIHAI CRISTINEL şi ROTARU VALENTIN, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Imagini - versiunea pentru download

   În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014, inculpaţii Stoian Mihai Cristinel şi Rotaru Valentin au aderat la un grup infracţional organizat,  profilat pe săvârşirea de infracţiuni de proxenetism şi trafic de persoane, aceştia avand rol de racolare, determinare la practicarea prostitutiei si supraveghere a tinerelor care practicau prostituţia pe teritoriul Spaniei, în folosul membrilor grupului infractional.

   La data de 24.10.2017 procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova și Giurgiu ocazie cu care au fost găsite şi ridicate multe sisteme informatice și înscrisuri ce prezintă relevanță probatorie în cauză, telefoane mobile, două pistoale cu aer comprimat, de tip air soft și un pistol cu gaz, deținut fără autorizație.

   Pentru destructurarea grupului infracţional organizat s-a constituit o echipă comună de anchetă constituită între autoritatile judiciare din România şi Spania.

   Eurojust – Unitatea de Cooperare Judiciara a Uniunii Europene - a asigurat suportul operațional si financiar necesar constituirii si desfasurarii activitatilor operationale aferente acestei echipe.

   Simultan cu acțiunea derulată pe teritoriul României, în Madrid, Spania, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, la trei imobile și un hotel, adrese utilizate  de membrii grupului infracțional, fiind reținuți 7 membrii ai grupului.

   Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

   Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT