Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  efectuează cercetări faţă de suspecţii D. P. M, D. C., D. T.L., L. V. G. şi D. A., pentru săvârșirea  infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

    În cauză,  există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2007 şi până în prezent, suspecţii  au recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin, minore şi majore, pe care le-au  transportat și adăpostit într-un imobil situat pe raza sectorului   3 din municipiul București, în scopul exploatării sexuale, prin practicarea prostituției atât în zona Piaţa Romană / Mihai Bravu cât și pe teritoriul Marii Britanii, respectiv, Londra.

    S-a reţinut că suspecţii au  constrâns victimele prin menținerea stării de dependență a acestora faţă de substanțele stupefiante, însuşindu-şi majoritatea beneficiilor rezultate din activitatea infracţională.

    Menţionăm că două dintre persoanele vătămate sunt  diagnosticate ca fiind purtătoare de virus HIV.

    În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspecţii  au avut cunoştinţă despre faptul că una dintre victime este seropozitivă, aceasta fiind diagnosticată la data de 05.12.2014.

    La sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalitatii Organizate.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    La acțiune au participat și jandarmi.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

  La data de 07.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -  Biroul de Combatere a Traficului de Migranți au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Arad și Argeș, într-o cauză...

Citește mai departe ...

Adunările generale ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, întrunite în data de 31.05.2023, la convocarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au adoptat punctul de vedere formulat in sensul:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 15.01.2020, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 30.05.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

Citește mai departe ...