Ca urmare a informațiilor apărute astăzi, 04.06.2016, în mass media cu privire la un hacker israelian care ar fi reușit să pătrundă în sistemul informatic al CEC Bank, obținand informații secrete despre conturi, facem următoarele precizări:

    1. Bazele de date cu clienți si financiare ale CEC BANK nu au fost afectate si cu atât mai puțin compromise prin activitatea infracționala a persoanelor, care, de altfel, fuseseră trimise in judecată prin rechizitoriul din data de 03.07.2015. La momentul respectiv, in urma unei știri prezentate in aceiași termeni, pentru a evita emoțiile ce puteau fi create in rândul clienților CEC BANK ca urmare a prezentării eronate a modului de săvârșire a infracțiunii, DIICOT comunicase in ce a constat activitatea infracționala si măsurile legale luate pentru tragerea la răspundere penală a inculpaților. https://diicot.ro/mass-media/1331-comunicat-de-presa-03-07-2015

    2. La data de 09.05.2016 inculpatii au fost condamnati,in prima instanta,la pedepse de 11ani inchisoare cu executare,9 ani inchisoare cu executare si respectiv 1an si 3 luni inchisoare cu suspendare.

    3. Consideram ca retransmiterea cu caracter de noutate a unei informatii care are o vechime mai mare de un an poate fi de natura de a induce confuzie in rândul opiniei publice, motiv pt care solicitam canalelor media sa rectifice știrea astfel apărută și să informeze corect publicul cu privire la cauza menționată, pentru a împiedica o eventuală interpretare eronată a evenimentelor.

  La data de 07.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -  Biroul de Combatere a Traficului de Migranți au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Arad și Argeș, într-o cauză...

Citește mai departe ...

Adunările generale ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, întrunite în data de 31.05.2023, la convocarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au adoptat punctul de vedere formulat in sensul:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 15.01.2020, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 30.05.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

Citește mai departe ...