În datele de 8.09.2016 și 13.09.2016, urmare a propunerilor formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventivă a inculpaților BLEDEA Nicolaie Nelu, CHIOREAN Claudiu Daniel și arestul la domiciliu față de inculpatul ȘERBĂNESCU Ovidiu Lucian, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi  cultivare fără drept de droguri de risc.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii aprilie 2016 inculpaţii  BLEDEA Nicolaie Nelu, CHIOREAN Claudiu Daniel și ȘERBĂNESCU Ovidiu Lucian au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul cultivării, fără drept, de droguri de risc (plante de cannabis).

    S-a reţinut că inculpaţii BLEDEA Nicolaie Nelu, CHIOREAN Claudiu Daniel şi ȘERBĂNESCU Ovidiu Lucian au înființat o cultură "outdoor" (cultură de exterior) de droguri de risc, respectiv cannabis, pe o parcelă împădurită aparținând mamei inculpatului CHIOREAN Claudiu Daniel, în locul numit "LAUTORI" de pe raza comunei Bixad.

    Cu ocazia cercetării la fața locului din data de 7.09.2016, au fost identificate un număr de 52 (cincizeci și două) plante de cannabis cu înălțimea cuprinsă între 1 m. și 2 m.  Cultura de cannabis a fost supravegheată de către  membrii grupului, aceștia îngrijind plantele în scopul dezvoltării pentru recoltarea drogurilor de risc.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Satu Mare.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele anchetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT