Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Barbu Tiberiu Edgar  şi Adam Cristina Diana  pentru săvârşirea  infracţiunilor  de trafic de persoane și proxenetism.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2015 inculpaţii  Barbu Tiberiu Edgar și Adam Cristina Diana au racolat prin inducere în eroare, lipsire de libertate și constrângere fizică și psihică, mai multe tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 21 ani pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în locaţii de pe raza municipiului București și Suceava, publicând, în vederea atragerii clienţilor, anunţuri pe diferite site-uri de publicitate.

    Din investigaţiile efectuate a rezultat că inculpaţii, în scopul obținerii de venituri materiale, au recrutat prin inducere în eroare o persoana vătămată majoră, pe care a lipsit-o de libertate în 2 imobile de pe raza muncipiului București, închiriate în scop infracțional. Inculpaţii  au obligat persoana vătămată, prin agresiuni repetate psihice și fizice, să practice prostituția în folosul acestora și să procedeze la o întrerupere de sarcină în evoluţie de 4 luni și jumătate, în scopul continuării activității de practicare a prostituției.

    În continuarea activității infracționale, în luna februarie a anului curent, inculpaţii  Barbu Tiberiu Edgar  şi Adam Cristina Diana   au transferat victima într-un apartament de pe raza municipiului Suceava unde au continuat să o exploateze sexual în folosul lor.Ulterior, prin inducere în eroare inculpaţii au recrutat o altă persoana vătămată, pe care au exploatat-o sexual până la data de 23.08.2016, când cele două persoane vătămate au reușit să fugă din locaţia în care erau lipsite de libertate și să sesizeze organele de urmărire penală.

    De asemenea, cei doi inculpați au recrutat prin intermediul anunțurilor de la mica publicitate o victimă minoră, căreia i-au înlesnit practicarea prostituției în imobilul din municipiul Suceava în care erau exploatate celelalte două persoane vătămate, păstrând jumătate din banii obținuți de minoră prin practicarea prostituției.

    În noaptea de 19/20.09.2016, inculpatul Barbu Tiberiu Edgar, prin răpire a preluat din Bacău una dintre cele două victime care reuşise să îsi asigure scăparea și a transportat-o în municipiul Suceava, unde a lipsit-o de libertate într-un imobil închiriat în scop infracțional.  În dimineața zilei de 21.09.2016 persoana vătămată a fost eliberată de către organele de urmărire penală cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate în cauză.

    La data de 22.09.2016 Tribunalul  Bacău a dispus  arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău și Suceava.

    Suportul de specialitate a fost fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT