La data de 19.10.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat un număr de  8 percheziții domiciliare  într-o cauză vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces, fără drept, la un sistem informatic.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009 – 2015 membrii grupului infracţional  au falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip ”skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic.

    Ulterior, membrii grupului au  folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanța.

    Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză   au fost găsite şi  ridicate echipamente I.T., medii de stocare, telefoane mobile și sume de bani.

    Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa  vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.

    La acțiuni au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și jandarmi.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

     Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT