Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Oradea - Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au efectuat un număr de 19 percheziţii domiciliare,  pe raza judeţelor Satu Mare şi Sălaj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializată în contrabanda cu ţigări.

     Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate: cantitatea de 165.800 fire de ţigări, 18 kg. tutun vrac, 45 litri de alcool, 247.241 lei RON., 143.000 forinţi şi 1600 euro.

     În data de 29.01.2015 procurorii au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de 16 persoane ( 14 cetăţeni români şi 2 cetăţeni maghiari) pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 din Codul Penal şi contrabandă în formă continuată prev. de art. 270 alin. 1 rap. la art. 274 din Legea 86/2006 cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen.

     În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna septembrie 2014, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au introdus din Ungaria în România diferite cantităţi de ţigări de provenienţă ucraineană.

     Ţigările erau introduse periodic (o dată sau de două ori pe săptămână) prin punctele de trecere a frontierei, cu diferite autovehicule prevăzute cu locaşuri speciale de transport, erau depozitate şi valorificate pe raza municipiului Carei şi în localităţile limitrofe.

     Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii li Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

     Acţiunea a fost realizată cu sprijinul IPJ Satu Mare – Poliţia municipiului Carei, Inspectoratului de Jandarmi Satu Mare şi Batalionului de Jandarmi Cluj Napoca.

     Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT