Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – BT Vâlcea împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Vâlcea cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti, au reușit identificarea unor persoane implicate în comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc, fapte pe care le derulau pe teritoriul mun. Rm Vâlcea și a mun. București.

Imagini - versiunea pentru download

    Investigaţiile au relevat faptul că în mediul on line a fost creat site-ul www.comunitateaprocannabis.com, ce avea ca scop vânzarea de seminţe de cannabis de diferite tipuri, în urma comenzilor efectuate cantităţile solicitate fiind livrate prin intermediul societăţilor de curierat. Un astfel de destinatar a fost și inculpatul Predună Florin, care a procedat la achiziționarea unor produse de natura celor menționate anterior  în vederea înfiinţării unei culturi  indoor și implicit a obținerii de substanţe interzise. Supravegherea creșterii plantelor a fost realizată atât de către susnumit, cât și de inculpatul Anescu Florian Bogdan, comercializarea ulterioară a lor urmând să fie realizată de către  inculpatul Năsui Adrian Florin. Cum cel din urmă participa activ la vânzarea drogurilor de risc pe raza mun. Rm Vâlcea, până la creșterea culturii amintită anterior a apelat la o altă persoană deținătoare de droguri similare ce era dispusă să îi vândă, respectiv inculpatul Uscatu Alin Cristian.

    În  seara zilei de 15.10.2015 pe raza orașului Govora a fost organizată o acțiune de flagrant, ocazie cu care a fost depistat inculpatul Năsui Adrian Florin deținând în vederea vânzării cantitatea de 200 gr. cannabis.

    Totodată, în dimineața zilei de 16.10.2015 au  fost efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare, context în care a fost identificată pe raza comunei Păușești Măglași, jud. Vâlcea  cultura de cannabis formată de 34 de plante, în stare vegetativă avansată. De asemenea, în zona localității Pietrari, la locația utilizată de Uscatu Alin Cristian au fost identificate până în prezent  circa 50 gr. de fragmente vegetale, relativ la care există indicii că reprezintă cannabis.

    În cauză s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților Năsui Adrian Florin, Uscatu Alin Cristian, Anescu Florian Bogdan și Predună Florin, sub aspectul săvârșirii infr. de trafic de droguri de risc – prev. și ped de art. 2 al.1 din Legea nr. 143/2000, urmând a fi înaintată Tribunalului Vâlcea propunerea de arestare preventivă.

    Menţionăm că sprijinul logistic şi informaţional a fost asigurat în cauză de către Direcţia de Operaţiuni Speciale Bucureşţti  şi Compartimentul de Operaţiuni Speciale Vâlcea.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  La data de 07.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -  Biroul de Combatere a Traficului de Migranți au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Arad și Argeș, într-o cauză...

Citește mai departe ...

Adunările generale ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, întrunite în data de 31.05.2023, la convocarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au adoptat punctul de vedere formulat in sensul:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 15.01.2020, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 30.05.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

Citește mai departe ...