Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.)Arad împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu – Arad și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad au stopat activitatea infracțională a unei persoane suspectate de implicare în traficul internațional de droguri de mare risc.
Imagini - versiunea pentru download

    Cetățeanul turc Kaymak Kayhan, 39 de ani, șoferul unui TIR înmatriculat în Franța, a fost prins în noaptea de 05 spre 06 septembrie la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, din județul Arad, în timp ce încerca să treacă granița către Ungaria, folosind documente de identitate falsificate. El a prezentat polițiștilor de frontieră un paşaport fals, aparent emis de autorităţile bulgare pe numele Myumyunov Redzhep. În urma controlului efectuat a fost găsită cantitatea de 56,51 de kg MDMA (203.480 de comprimate), disimulată în pereții autotrenului condus de cetățeanul turc.

    Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus astăzi începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de cetățeanul turc Kaymak Kayhan pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic ilicit de droguri de mare risc. 

    Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Kaymak Kayhan, sub identitatea falsă amintită mai sus, a introdus drogurile în România în data de 30 august 2014, prin PTF Borș din județul Bihor, a transportat-o apoi pe ruta Borş-Oradea-Bucureşti-Arad şi a încercat să o scoată din ţară, în data de 05.09.2014, prin PTF Turnu. 

    Procurorii DIICOT – BT Arad au solicitat astăzi Tribunalului Arad arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței a admis solicitarea procurorilor DIICOT și au dispus emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  La data de 07.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -  Biroul de Combatere a Traficului de Migranți au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Arad și Argeș, într-o cauză...

Citește mai departe ...

Adunările generale ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, întrunite în data de 31.05.2023, la convocarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au adoptat punctul de vedere formulat in sensul:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 15.01.2020, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 30.05.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

Citește mai departe ...