• DIICOT
  DIICOT

  140.000 de dosare

 • DIICOT
  DIICOT

  8.000 rechizitorii
  24.000 inculpaţi/12.500 arestaţi

 • DIICOT
  DIICOT

  Droguri confiscate 270 milioane Euro

 • DIICOT
  DIICOT

  10.500 condamnaţi definitiv

Comunicat de presa2 24.01.2014

        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice efectuează la data de 24 ianuarie 2014, mai multe percheziţii domiciliare, pe raza  municipiului Satu-Mare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în  săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălare de bani, prev. de art. 42 alin. 1, 3, art. 46 alin. 1 lit. b  din Legea nr. 161/2003 şi art. 29 alin. 1 lit. b din Legea nr. 656/2002.

        Faţă de învinuiţi există suspiciunea rezonabilă că au lansat atacuri informatice  şi au accesat fără drept, începând cu anul 2012, peste 2000 de conturi de poştă electronică.

        Modalitatea de acţionare consta în postarea pe diferite site-uri de internet a unor anunţuri prin care, în schimbul unor sume de bani, învinuiţii îşi ofereau serviciile în sensul accesării fără drept a unor sisteme informatice sau căsuţe de corespondenţă electronică.

        În baza solicitărilor punctuale privind  adresele de poştă electronică unde clienţii erau interesaţi să obţină accesul, după accesarea neautorizată a conturilor respective, erau trimise clienţilor parolele de acces şi se primeau banii pentru “serviciul” efectuat, constând în sume cuprinse între 50 şi 200 USD. 

        Prin activitatea infracţională, învinuiţii au obţinut importante beneficii financiare.

        Acţiunea procurorilor D.I.I.C.O.T. s-a desfăşurat concomitent şi în  cooperare cu autorităţile judiciare Statele Unite ale Americii, India şi China.

        Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către DOS.

        Facem menţiunea că învinuiţii cercetaţi în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.